Jablka politá bílkovým krémem
40 min.
Ingredience
- 6kusůJablka
- 70litrůVoda pitná
- 200lžicCukr krupice
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
- 100gramůDžem broskvový
- 50gramůOřechy vlašské
- 100gramůListové těsto
- 30gramůMáslo čerstvé
- Krém
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 70mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2434 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
580 g
Vláknina
5 g
Cukr
543 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme a vydlabeme jadřince a střed. Poklademe je do hrnce s vodou, cukrem, vínem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Uvaříme doměkka.
- 2Z listového těsta vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Naskládáme je na máslem vymazaný plech. Každé kolečko potřeme džemem. Měkká jablka vybereme z hrnce a poklademe je na kolečka z listového těsta na plechu. Vydlabaný otvor v každém jablku naplníme džemem smíchaným s pomletými ořechy.
- 3Příprava bílkového krému: Cukr a vodu za stálého míchání svaříme na táhnoucí se hmotu. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu za stálého míchání přiléváme svařený cukr.
- 4Každé jablko na plechu od shora polijeme připraveným bílkovým krémem a také posypeme pomletými ořechy. Vložíme do horké trouby, kde necháme bílkový krém zaschnout. Pozor-jablka nepečeme, ale jen sušíme krém.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.