Jablka s brusinkami
30 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 200gramůKompot brusinkový
- 4lžíceSirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, vhodnou zapékací zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní připravená jablka, posypeme je cukrem. Mísu s jablky vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut. Pečená jablka vytáhneme z trouby, necháme je vychladnout.
- 2Do středu dezertních talířku pomocí lžíce položíme brusinkový kompot, brusinky pokapeme lžící javorového sirupu a následně půlkou lžičky citrónové šťávy. Okraje obložíme opečenými vychlazenými jablky a přílohu podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.