Jablka s drobenkou
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1šálekMáslo čerstvé
- 6kusůJablka
- 0,75šálekMouka polohrubá
- 0,75kusCukr třtinový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Omytá, neoloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na osminky a urovnáme těsně vedle sebe do pekáčku silně vymazaného máslem (1/4 šálku).
- 2Připravíme drobenku smícháním zbylého změklého másla, mouky, cukru a skořice.
- 3Jablka v pekáčku posypeme drobenkou a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut.
- 4Dezert podáváme mírně vychladlý nebo studený a můžeme jej ozdobit ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.