Jablka s rozinkami

35 min.
Francie

Ingredience

    • 150gramůRozinky tmavé
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 30gramůCukr moučkový
    • 10gramůSkořice mletá
    • 5mililitrůCitronová šťáva
    • 150gramůSušenky Club - máslové
    • 300gramůVeka
    • 600gramůJablka
    • 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici, zakápneme citronovou šťávou, povaříme 5 minut. Jablka vyjmeme a do horké šťávy nasypeme hrozinky, necháme vychladnout. Hrozinky trochu nabobtnají. Přilijeme k hrozinkám víno Madeira, přimícháme nalámané sušenky, promícháme a necháme nasáknout. Nakonec přimícháme jablka.
  • 2
    Podáváme s topinkami z bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Jablka s rozinkami
Báječná pochoutka, kterou když naplníte do hezkých pohárků, můžete je použít jako luxusní a zdravé pohoštění pro hosty (tedy až na ty máslové sušenky, ale proč si trošičku nezahřešit, když tam máte rozinky a jablka).