Jablka s rozinkami
35 min.
Ingredience
- 150gramůRozinky tmavé
- 300mililitrůVoda pitná
- 30gramůCukr moučkový
- 10gramůSkořice mletá
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůSušenky Club - máslové
- 300gramůVeka
- 600gramůJablka
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici, zakápneme citronovou šťávou, povaříme 5 minut. Jablka vyjmeme a do horké šťávy nasypeme hrozinky, necháme vychladnout. Hrozinky trochu nabobtnají. Přilijeme k hrozinkám víno Madeira, přimícháme nalámané sušenky, promícháme a necháme nasáknout. Nakonec přimícháme jablka.
- 2Podáváme s topinkami z bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Jablka s rozinkami
Báječná pochoutka, kterou když naplníte do hezkých pohárků, můžete je použít jako luxusní a zdravé pohoštění pro hosty (tedy až na ty máslové sušenky, ale proč si trošičku nezahřešit, když tam máte rozinky a jablka).