Jablka v banánovém krému

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
9 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a vložíme je do hrnce s vodou, rumem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a cukrem. Jablka povaříme tak dlouho, aby byla měkka, ale zůstala celá. Následovně je scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Stálým mícháním přivedeme k varu. Potom ještě za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí krému. Hustý krém stáhneme z ohně, přidáme do něho žloutky, krém dobře promícháme. Oloupané banány v mixéru rozmixujeme a dáme je do krému. Nakonec zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. V teflonové pánvičce na mírném ohni, za stálého míchání rozpustíme čokoládu s máslem
  • 3
    Do středu dezertních talířku položíme jablko, po jadřincích vydlabaný otvor naplníme džemem. Vše přelijeme teplým krémem, ozdobíme, který v lednici necháme zatuhnout. Nakonec krém polijeme mírně teplou rozpuštěnou čokoládou.
  • 4
    Hotový dezert opět vložíme do ledničky, kde ho udržujeme až do jeho podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.