Jablka v banánovém krému
35 min.
Ingredience
- 6kusůJablka
- 3gramyCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 50mililitrůRum
- 1lžíceCitronová kůra
- 150gramůDžus broskvový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůČokoláda hořká
- Na krém
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 3lžíceCukr krupice
- 40gramůPudinkový prášek - banánový
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyBanány
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
9 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a vložíme je do hrnce s vodou, rumem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a cukrem. Jablka povaříme tak dlouho, aby byla měkka, ale zůstala celá. Následovně je scedíme a necháme vychladnout.
- 2Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Stálým mícháním přivedeme k varu. Potom ještě za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí krému. Hustý krém stáhneme z ohně, přidáme do něho žloutky, krém dobře promícháme. Oloupané banány v mixéru rozmixujeme a dáme je do krému. Nakonec zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh. V teflonové pánvičce na mírném ohni, za stálého míchání rozpustíme čokoládu s máslem
- 3Do středu dezertních talířku položíme jablko, po jadřincích vydlabaný otvor naplníme džemem. Vše přelijeme teplým krémem, ozdobíme, který v lednici necháme zatuhnout. Nakonec krém polijeme mírně teplou rozpuštěnou čokoládou.
- 4Hotový dezert opět vložíme do ledničky, kde ho udržujeme až do jeho podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.