Jablka v červeném víně se šlehačkou
30 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2decilitryVíno červené
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůČokoláda hořká
- 1000gramůJablka
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
54 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájená jablka, opečeme je, posypeme skořicí, cukrem a polijeme vínem. Dusíme doměkka.
- 3Vychladlá jablka upravíme na mísu a ozdobíme šlehačkou, nasekanými ořechy a hoblinkami čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.