Jablka v sněhové závěji

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
7 g
Cukr
113 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto, které následně na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout.
  • 2
    Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček, vytvořený z odkrojeného těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě upečeme do zlatova.
  • 3
    Mezitím oloupeme jablka a podusíme je v bílém víně, smíchaném s vodou a s cukrem. Naplníme je zavařeninou, poklademe jimi koláč, nakupíme na ně sladký sníh, posypeme cukrem a v troubě necháme ještě cca 4 minuty zrůžovět.
  • 4
    Hotový koláč přemístíme na mísu, ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.