Jablka v sněhové závěji
80 min.
Ingredience
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Jablka
- 10kusůJablka
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůDžem rybízový
- 0,13litrVíno bílé
- 0,25litrVoda pitná
- Sníh
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
7 g
Cukr
113 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto, které následně na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout.
- 2Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček, vytvořený z odkrojeného těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě upečeme do zlatova.
- 3Mezitím oloupeme jablka a podusíme je v bílém víně, smíchaném s vodou a s cukrem. Naplníme je zavařeninou, poklademe jimi koláč, nakupíme na ně sladký sníh, posypeme cukrem a v troubě necháme ještě cca 4 minuty zrůžovět.
- 4Hotový koláč přemístíme na mísu, ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.