Jablka v těstíčku se zmrzlinou

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 4lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1lžičkaDroždí
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 2lžíceMarmeláda brusinková
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 4lžíceZmrzlina vanilková
    • 1kusMáta
    • 3kusyVejce slepičí
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2kusyJablka
    • 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.
  • 2
    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.
  • 3
    Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.
  • 4
    Dezert ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.