Jablka v těstíčku se zmrzlinou
30 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 4lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceMarmeláda brusinková
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceZmrzlina vanilková
- 1kusMáta
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.
- 2Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.
- 3Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.
- 4Dezert ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.