Jablka v županu

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na tenčí plát a nakrájíme na 10-20 čtverců - podle velikosti jablek.
  • 2
    Na čtverce položíme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená celá jablka, posypeme je moučkovým cukrem se skořicí a do otvorů po jádřincích vsypeme zbylý cukr se skořicí a omyté a spařené rozinky.
  • 3
    Na rozích těsto potřeme rozmíchaným vejcem, těsto přeložíme přes jablka, zabalíme a opět potřeme rozmíchaným vejcem.
  • 4
    Jablka upečeme v horké troubě dozlatova - nejprve prudčeji zapečeme a dopékáme volněji.
  • 5
    Nakonec pečená, ještě teplá jablka posypeme moučkovým cukrem.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.