Jablka v županu se skořicovou pěnou
40 min.
Ingredience
- 10gramůSkořice mletá
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCukr vanilka
- 240gramůListové těsto
- 20kusůJablka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
21 g
Cukr
104 g
Postup přípravy
- 1Jablíčka zabalíme do listového těsta a pečeme cca 10-12min v troubě předehřáté na 180C.
- 2Mezitím připravíme skořicovou pěnu tak, že smícháme víno se žloutky, vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Přidáme smetanu a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání, dokud nevznikne hustá pěna.
- 3Upečená jablíčka posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme skořicovou pěnou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.