Jablka Valdostana
55 min.
Ingredience
- 20plátkůVeka
- 4kusyJablka
- 50gramůOřechy vlašské
- 4lžíceCukr moučkový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Plátky veky lehce potřeme máslem.
- 2Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy.
- 3V misce ušleháme metličkou celá vejce.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna.
- 5Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 6Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.