Jablka Valdostana

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky veky lehce potřeme máslem.
  • 2
    Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy.
  • 3
    V misce ušleháme metličkou celá vejce.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna.
  • 5
    Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 6
    Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.