Jablka vařená ve slivovici

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůJablka
    • 60mililitrůSlivovice
    • 40gramůCukr krupice
    • 80mililitrůPomerančová šťáva
    • 100gramůŠlehačka ve spreji
    • 40plátkůMandle plátky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
990 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Nasypeme do rendlíku, zalijeme slivovicí, pomerančovou šťávou, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 10 minut, až začne šťáva trochu houstnout.
  • 2
    Jablka se šťávou rozdělíme do skleniček, ozdobíme šlehačkou, posypeme plátky mandlí a vychladlé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.