Jablka zapékaná s brusinkami
40 min.

Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyJablka
- 60gramůCukr krupice
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSkořice mletá
- 40gramůKompot brusinkový
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Ze tří bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého nalijeme rozmíchané žloutky, vmícháme mouku. Těsto dáme na pánvičku, vymaštěnou máslem.
- 2Oloupaná a jádřinců zbavená jablka posadíme do těsta, do otvorů v nich nalijeme brusinkový kompot. Jablka před pečením mírně posypeme skořicí.
- 3Dezert pečeme v troubě do růžova a porcujeme tak, aby v každé porci bylo celé jablko i kousek těsta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.