Jablko s čepičkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1859 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
434 g
Vláknina
39 g
Cukr
357 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto necháme povolit, plátky uprostřed rozdělíme.
  • 2
    Jablka omyjeme a opatrně zbavíme jádřinců. Pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Datle vypeckujeme a nakrájíme na kostky, rovněž pokapeme citronovou šťávou. Oříšky opražíme na pánvi, necháme vychladnout, nasekáme a smícháme je s datlemi. Směsí naplníme jablka.
  • 4
    Z plátů těsta vykrojíme kolečko o něco větší než průměr jablka a 12 koleček dáme na plech vyložený pečicím papírem. Ze zbytku těsta vykrojíme úzké proužky, které položíme na kolečka, potřeme rozkvedlaným vejcem a postavíme na ně jablka.
  • 5
    Ze zbytku těsta vykrájíme hvězdičky, které položíme na čepičky a potřeme vejcem.
  • 6
    Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut. Hotové posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.