Jablková buchta
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 400gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKakao
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 4kusyJablka
- 1hrstOřechy vlašské
- 1hrstRozinky
- 100gramůPoleva čokoládová
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, skořici, mleté ořechy a rozinky. Nakonec vmícháme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.
- 2Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- 3Po upečení moučník přelijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 12. 2015
Americká buchta s jablky
Chuťově moc dobrá buchta, vláčná a jemně vonící po skořici. Musela jsem ale do těsta přidat trochu mléka a ořechy jsem jemně nasekala. Čokoládové polevy bylo trochu více než uvádí recept a musím si dát více záležet při krájení moučníku, aby poleva nepraskala. Hodnotím kladně a dávám palec nahoru.🙂