Jablková buchta

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 170gramůMáslo
    • 140gramůCukr moučka
    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusžloutek
    • 4lžíceMléko polotučné
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 1kusCukr skořicový
    • 100gramůCukr krupice
    • 5kusůJablka
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, moučkový cukr a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • 2
    Jablka nastrouháme nahrubo a poklademe je na rozválené těsto na plechu. Posypeme skořicovým a krupicovým cukrem a přikryjeme druhým plátek těsta, který jsme také rozváleli.
  • 3
    Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 12. 2015
Jablková buchta
Klasický jednoduchý recept, který se dobře dělá a po té i dobře chutná.