Jablková mísa se šlehačkou
40 min.
Ingredience
- 200gramůSuchar dietní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 75gramůCukr krupice
- 20mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 1kusCukr vanilka
- 75mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1000gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Suchary vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme.
- 2V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm připravené suchary, necháme v pánvi vychladnout.
- 3Jablka omyjeme, jedno necháme stranou. Zbylá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Podusíme spolu s citronovou šťávou, cukrem, likérem a 75 ml vody asi 15 minut.
- 4Suchary s jablky upravíme do mísy. Ozdobíme smetanou ušlehanou s cukrem a zbylým jablkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.