Jablková mísa se šlehačkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůSuchar dietní
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 3lžíceCitronová šťáva
    • 75gramůCukr krupice
    • 20mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 1kusCukr vanilka
    • 75mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1000gramůJablka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Suchary vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme.
  • 2
    V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm připravené suchary, necháme v pánvi vychladnout.
  • 3
    Jablka omyjeme, jedno necháme stranou. Zbylá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Podusíme spolu s citronovou šťávou, cukrem, likérem a 75 ml vody asi 15 minut.
  • 4
    Suchary s jablky upravíme do mísy. Ozdobíme smetanou ušlehanou s cukrem a zbylým jablkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.