Jablková omáčka se smetanou
55 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 15gramůCukr krupice
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka, chvíli podusíme. Rozmačkáme šťouchadlem, zasypeme moukou, zalijeme vývarem (nebo vodou), osladíme a vaříme 25 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.