Jablková pěna s malinami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka rozkrájíme, odstraníme jadřince a v pekáči je za stálého míchání rozpečeme. Vychladlá jablka dáme do mísy a rozmixujeme na pyré. Přimícháme malinový sirup a citronovou šťávou pyré dochutíme.
  • 2
    Čerstvé a vychlazené bílky s cukrem ušleháme v míse nad parou na tuhý sníh. Když sníh drží pevně tvar, mísu se sněhem odstavíme a mírně sníh prošleháváme do vychladnutí. Pak do něj po částech přimícháme ochucené jablečné pyré a vše pomalu třeme do pěny.
  • 3
    Rozdělíme do pohárů, ozdobíme čerstvými malinami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.