Jablková pěna s malinami
45 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 3lžíceSirup malinový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 80gramůMaliny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka rozkrájíme, odstraníme jadřince a v pekáči je za stálého míchání rozpečeme. Vychladlá jablka dáme do mísy a rozmixujeme na pyré. Přimícháme malinový sirup a citronovou šťávou pyré dochutíme.
- 2Čerstvé a vychlazené bílky s cukrem ušleháme v míse nad parou na tuhý sníh. Když sníh drží pevně tvar, mísu se sněhem odstavíme a mírně sníh prošleháváme do vychladnutí. Pak do něj po částech přimícháme ochucené jablečné pyré a vše pomalu třeme do pěny.
- 3Rozdělíme do pohárů, ozdobíme čerstvými malinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.