Jablková pěna se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Omytá, případně oloupaná jablka urovnáme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme doměkka.
- 2Upečená jablka prolisujeme sítem, smícháme s citronovou šťávou a kůrou z 1 citronu, dobře rozmícháme.
- 3Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, přidáme ochucené jablečné pyré, vše promícháme.
- 4Pěnu rozdělíme do pohárů a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.