Jablková zavařenina se zázvorem
25 min.
Ingredience
- 1kusZázvor celý
- 125gramůHrozinky
- 1000gramůCukr želírovací
- 1000gramůJablka
- 3kusyCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Čtvrtky jablek nakrájíme na malé kousky.
- 2Zázvor oloupeme a jemně nasekáme, z omytých citronů vymačkáme šťávu.
- 3Rozinky namočíme do vody a po okapání vložíme do kastrolu spolu s želírovacím cukrem, zázvorem, kousky jablek a citronovou šťávou. Za stálého míchání zprudka vaříme 4 minuty.
- 4Sklenice vypláchneme horkou vodou a ihned plníme zavařeninou. Dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout.
- 5Zavařeninu uchováváme na tmavém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.