Jablková zavařenina se zázvorem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Čtvrtky jablek nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Zázvor oloupeme a jemně nasekáme, z omytých citronů vymačkáme šťávu.
  • 3
    Rozinky namočíme do vody a po okapání vložíme do kastrolu spolu s želírovacím cukrem, zázvorem, kousky jablek a citronovou šťávou. Za stálého míchání zprudka vaříme 4 minuty.
  • 4
    Sklenice vypláchneme horkou vodou a ihned plníme zavařeninou. Dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout.
  • 5
    Zavařeninu uchováváme na tmavém a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.