Jablkové chipsy v karamelu

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyJablka
    • 100gramůCukr krupice
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme a pokrájíme na velmi tenké plátky. Rozložíme na pečicí papír nebo na plech, zatížíme nelepícím papírem a v mírně vyhřáté troubě necháme zvolna uschnout.
  • 2
    Mezitím rozmícháme cukr ve vodě, po jeho rozpuštění zakápneme citronovou šťávou. Zahříváme za stálého míchání tak dlouho, až vznikne karamel diamantové barvy. Plátky jablek po obou strnách namáčíme v karamelu a necháme na sítu okapat a ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.