Jablkové řezy s čokoládovou polevou
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 240gramůCukr krupice
- 350gramůJablka
- 100gramůOřechy vlašské
- 1kusCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 3gramyMouka pšeničná hrubá
- Na přelití
- 100gramůPoleva čokoládová
- Na vymazání a vysypání
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme hrubou mouku, přidáme celá vejce, cukr, oloupaná, nastrouhaná jablka, mleté ořechy, vanilkový cukr, prášek do pečiva, skořici a olej. Umícháme těsto, které vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
- 2Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 3Po upečení ještě teplý moučník přelijeme čokoládovou polevou a po vychladnutí nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.