Jablkové řezy s kakaem a polevou

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200mililitrůCukr krupice
    • 1mililitrOlej rostlinný
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 2lžíceKakao
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 1mililitrMouka pšeničná hrubá
    • 200mililitrůMouka pšeničná hladká
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 3lžíceMléko polotučné
    • 4kusyJablka
    • 3kusyVejce slepičí
  • Na plech
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1lžíceMouka pšeničná hrubá
  • Na polevu
  • Na potření
    • 2lžíceMarmeláda višňová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, vejce, mléko a olej rozšleháme v míse, přisypeme citronovou kůru, skořici a kakao smíchané s oběma druhy mouky, sody a kypřícím práškem. Jako poslední vmícháme hrubě nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
  • 2
    Vychladlé řezy tence potřeme marmeládou a poté bílkovou polevou. Necháme zaschnout.
  • 3
    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem a citronovou šťávou, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.