Jablkové řezy s kakaem a polevou
55 min.
Ingredience
- 200mililitrůCukr krupice
- 1mililitrOlej rostlinný
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceKakao
- 1lžíceCitronová kůra
- 1mililitrMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSoda jedlá
- 3lžíceMléko polotučné
- 4kusyJablka
- 3kusyVejce slepičí
- Na plech
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na polevu
- 180gramůCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- Na potření
- 2lžíceMarmeláda višňová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Cukr, vejce, mléko a olej rozšleháme v míse, přisypeme citronovou kůru, skořici a kakao smíchané s oběma druhy mouky, sody a kypřícím práškem. Jako poslední vmícháme hrubě nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
- 2Vychladlé řezy tence potřeme marmeládou a poté bílkovou polevou. Necháme zaschnout.
- 3Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem a citronovou šťávou, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.