Jablkové růžičky

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyJablka
    • 2lžíceMarmeláda rybízová
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1baleníSkořicový cukr
    • 500gramůListové těsto
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 2mm tenké plátky.
  • 2
    Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky silné 5cm. Polovinu proužků podélně potřeme marmeládou a posypeme skořicovým cukrem. Na proužky položíme plátky jablek a překryjeme je zbylými proužky těsta. Těsto potom z jedné strany zavineme tak, aby vznikl košíček, ze kterého přečnívají ven plátky jablek.
  • 3
    Růžičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.
  • 4
    Upečené růžičky posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 30. 10. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Jablečné růžičky už jsem pekla. Asi mám nešikovné ruce. Syrové plátky jablek jsou totiž tvrdé a jdou špatně zatočit, takže hezké byly po upečení jen některé náhodné růžičky a to je škoda. Já jsem kdysi jablečné plátky mírně povařila a tím šlo těsto zatočit moc dobře. Všechny růžičky pak byly hezké. Ale jak píšu, může to být rukama :)
Anonymní uživatel
po 16. 1. 2017
Jablkové růžičky
Já to dělám tak, že naleji do misky vodu do které jsem vymačkala šťávu z poloviny citronu a dám do toho nakrájená jablka. Misku s jablky dám do mikrovlnky na 5 minut, vyleju vodu a plátky jablek osuším. Jablka změknou a jdou dobře točit. Sice je nemám také perfektní, ale podstatně to usnadní práci.😉
Anonymní uživatel
po 16. 1. 2017
Jablkové růžičky
To je dobrá vychytávka 😉