Jablkový dort s čokoládovou polevou
60 min.
Ingredience
- Na polevu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Na vymazání
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 200gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 120gramůOřechy vlašské
- 1gramMouka pšeničná hrubá
- 3lžíceKakao
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůJablka
- 2lžíceMarmeláda višňová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme žloutky s cukrem, poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ustrouhanými ořechy a kakaem. Zároveň přidáváme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
- 2Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
- 3Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme ho z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou, spojíme a polijeme čokoládovou polevou.
- 4Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, které mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.