Jablkový dort s čokoládovou polevou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s cukrem, poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ustrouhanými ořechy a kakaem. Zároveň přidáváme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
  • 3
    Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme ho z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou, spojíme a polijeme čokoládovou polevou.
  • 4
    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, které mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.