Jablkový koláč
65 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka sójová plnotučná
- 200gramůCukr moučkový
- 375gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyCukr vanilka
- 2lžíceRum
- 1kilogramJablka
- 1hrstHrozinky
- 2lžičkyCukr skořicový
- 550gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosijeme hladkou mouku se sójovou moukou. přidáme prosátý cukr, změklý tuk (máslo nebo Heru), vejce a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet.
- 2Rozinky namočíme do rumu.
- 3Připravené těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na velikost plechu, pomocí válečku přesuneme na plech a těsto vymáčkneme i do stran plechu.
- 4Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky a urovnáme je na těsto. Posypeme je skořicovým cukrem a rozinkami.
- 5Přikryjeme plátem vyváleným ze zbylého těsta a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut.
- 6Po vychladnutí můžeme koláč pocukrovat a podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.