Jablkový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosijeme hladkou mouku se sójovou moukou. přidáme prosátý cukr, změklý tuk (máslo nebo Heru), vejce a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odležet.
  • 2
    Rozinky namočíme do rumu.
  • 3
    Připravené těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na velikost plechu, pomocí válečku přesuneme na plech a těsto vymáčkneme i do stran plechu.
  • 4
    Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na plátky a urovnáme je na těsto. Posypeme je skořicovým cukrem a rozinkami.
  • 5
    Přikryjeme plátem vyváleným ze zbylého těsta a ve středně vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut.
  • 6
    Po vychladnutí můžeme koláč pocukrovat a podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.