Jablkový koláč s calvadosem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dvě menší vymazané koláčové formy tak, aby přečnívalo přes okraj. Marcipánovou hmotu rozdrobíme, utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto, na ně naneseme marcipánovou hmotu, přečnívající okraje přeložíme na náplň a potřeme mlékem.
  • 4
    Pečeme asi 30minut.
  • 5
    Horký koláč potřeme směsí citronové marmelády smíchané s oříškovými lupínky, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.