Jablkový koláč s karamelem
55 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 500gramůJablka
- 250gramůListové těsto
- 200gramůCréme fraiche
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
32 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, neloupeme, jen je rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. V kulatém pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přisypeme jablka a obalíme v karamelu. Listové těsto vyválíme na plát o velikosti pekáčku, jablka v pekáčku těstem zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Pekáček vyjmeme a necháme částečně vychladnout.
- 2Na pekáček položíme talíř dnem vzhůru, pekáček převrátíme a koláč opatrně vyklopíme na talíř.
- 3Koláč naporcujeme, doplníme zakysanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.