Jablkový koláč s karamelem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
32 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, neloupeme, jen je rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. V kulatém pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přisypeme jablka a obalíme v karamelu. Listové těsto vyválíme na plát o velikosti pekáčku, jablka v pekáčku těstem zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. Pekáček vyjmeme a necháme částečně vychladnout.
  • 2
    Na pekáček položíme talíř dnem vzhůru, pekáček převrátíme a koláč opatrně vyklopíme na talíř.
  • 3
    Koláč naporcujeme, doplníme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.