Jablkový koláč s oříšky
55 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 60gramůCukr krupice
- 30gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůJablka
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 20gramůTuk Hera jedlý
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 5lžicMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kvásek z droždí, trochy mléka a cukru necháme vzejít.
- 2Utřeme Heru s žloutkem a cukrem, přidáme kvásek a mouku.
- 3Vypracujeme těsto které vyválíme na dvě placky.
- 4Jednu přeneseme na vymaštěný plech, posypeme strouhanými jablky a oběma cukry, na ní položíme druhou placku, potřenou bílky a posypanou nastrouhanými oříšky.
- 5Pečeme ve středně teplé troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.