Jablkový koláč s rozinkami
115 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 200gramůCukr krupice
- 170gramůMouka bezlepková Mantler
- 2gramyMáslo čerstvé
- 200gramůOřechy vlašské
- 1hrstRozinky tmavé
- 3gramySkořice mletá
- 70gramůMouka kukuřičná
- Na formy
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 70lžicMouka kukuřičná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
9 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme hrst propláchnutých a okapaných rozinek a sekaných ořechů. Směs ochutíme skořicí. Bezlepkovou mouku Mantler promícháme s kukuřičnou moukou. Dvě pečící koláčové formy vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Do připravených koláčových forem nasypeme nejprve vrstvu směsi mouk, na mouky dáme vrstvu jablek s rozinkami a ořechy a tak pokračujeme, až budou formy naplněny. Končíme vrstvou mouky, kterou zakapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení necháme koláče vychladnout a servírujeme je jako svačinu, pokrájené na výseče nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.