Jablkový koláč s rozinkami

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
9 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme hrst propláchnutých a okapaných rozinek a sekaných ořechů. Směs ochutíme skořicí. Bezlepkovou mouku Mantler promícháme s kukuřičnou moukou. Dvě pečící koláčové formy vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Do připravených koláčových forem nasypeme nejprve vrstvu směsi mouk, na mouky dáme vrstvu jablek s rozinkami a ořechy a tak pokračujeme, až budou formy naplněny. Končíme vrstvou mouky, kterou zakapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení necháme koláče vychladnout a servírujeme je jako svačinu, pokrájené na výseče nebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.