Jablkový koláč se sýrem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Fíky vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, promícháme, přisypeme fíky, jablka, cukr, drcené ořechy a důkladně promícháme. Olej smícháme s vejci a přimícháme k jablkové směsi. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rozložíme polovinu těsta, uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme rovnoměrně zbylým těstem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 až 50 minut.
  • 3
    Koláč naporcujeme a ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.