Jablkový koláč se sýrem
70 min.
Ingredience
- 180gramůSamokypřicí mouka
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 85gramůCukr moučkový
- 150gramůFíky čerstvé
- 450gramůJablka
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 60gramůOřechy Kešu
- 200gramůSýr Čedar
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Fíky vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, promícháme, přisypeme fíky, jablka, cukr, drcené ořechy a důkladně promícháme. Olej smícháme s vejci a přimícháme k jablkové směsi. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto.
- 2Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rozložíme polovinu těsta, uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme rovnoměrně zbylým těstem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 až 50 minut.
- 3Koláč naporcujeme a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.