Jablkový koláč z piškotového těsta
70 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 270gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 350gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 300gramůJablka
- 100gramůRozinky bílé
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůČokoláda na vaření
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání zašleháme žloutky, vanilkový cukr. Následovně zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a skořici. Omytá jablka zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme. Spolu s rozinky přimícháme zlehka do těsta.
- 2Hotové těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby, při 160 stupních pečeme 40 minut.
- 3Upečený pekáč necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout. Nakonec koláč krájíme na úhledné čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.