Jablkový moučník
65 min.
Ingredience
- 450gramůJablka
- 80gramůCukr krystal
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůRozinky tmavé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 25gramůTuk
- 85gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSamokypřicí mouka
- 40mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMandle plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy nasypeme krystalový cukr, přidáme rozinky a jablka, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
- 2Pekáček vymažeme tukem a na dno rovnoměrně rozprostřeme jablkovou směs. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme krupicový cukr a utřeme. Přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Opatrně postupně přimícháme mouku, přilijeme mléko a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do pekáčku na jablkovou směs. Povrch posypeme mandlovými lupínky, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut.
- 3Moučník necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.