Jablkový nákyp kakaový
50 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 5gramůKakao - prášek
- 2lžíceDžem rybízový
- 90gramůPšeničná krupice
- 4kusyJablka
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Žloutky třeme s cukrem do pěny, přidáme kakao, oloupaná a jemně nastrouhaná jablka a krupici. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 2Hmotu vlijeme do vymazané formy a dáme péci. Po vychladnutí nákyp rozřízneme a potřeme džemem. Můžeme jej ozdobit šlehačkou nebo přelít vanilkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.