Jablkový perník
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 140gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 250gramůJablka
- 1lžíceTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s vejci, vodou, olejem, cukrem, práškem do perníku, skořicí a nahrubo nastrouhanými jablky.
- 2Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.
- 3Perník pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 6. 8. 2015
Jablkový perník
Pekla jsem v troubě v hlubokém plechu s okraji na papíře na pečení - množství na 12 porcí. Při přípravě jsem na začátku chvíli šlehala vajíčka s cukrem do pěny a pak přidala střídavě a postupně vše ostatní. Kypřicího prášku do perníku jsem dala 1 kus. Perník je vláčný a hezky voní.