Jablkový sníh
30 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Omytá a neosušená jablka urovnáme do pekáčku, ve středně vyhřáté troubě upečeme do měkka. Horká jablka prolisujeme, dřeň rozšleháme vidličkou do hladka.
- 2Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vložíme do horké vodní lázně a ještě chvíli šleháme. Potom do sněhu vmícháme vychladlou jablečnou dřeň.
- 3Jablkový sníh rozdělíme do pohárů a ozdobíme kopečkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.