Jablkový sníh

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a neosušená jablka urovnáme do pekáčku, ve středně vyhřáté troubě upečeme do měkka. Horká jablka prolisujeme, dřeň rozšleháme vidličkou do hladka.
  • 2
    Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vložíme do horké vodní lázně a ještě chvíli šleháme. Potom do sněhu vmícháme vychladlou jablečnou dřeň.
  • 3
    Jablkový sníh rozdělíme do pohárů a ozdobíme kopečkem šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.