Jablkový štrůdl s tvarohem
55 min.
Ingredience
- Po upečení
- 6lžicCukr moučkový
- Před pečením
- Štrůdl
- 250gramůMouka bezlepková
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůTvaroh měkký
- 800gramůJablka
- 1hrstRozinky tmavé
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžičkySkořice mletá
- 6lžicCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Na vále prosejeme 250g mouky s jedním pytlíčkem kypřícího prášku do pečiva. Na tuto směs dáme 150g másla, rozkrájeného na menší kousky. Ze směsi rukama prohněteme těsto, které necháme v lednici odležet. Než se těsto odleží, oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Z odpočatého těsta vyválíme na pásu pečícího papíru plát, na jehož střed rozetřeme tvaroh, utřený se 3 lžícemi moučkového cukru, a na tvaroh rozložíme plátky jablek. Plátky jablek prosypeme 3 lžícemi moučkového cukru a skořicí, sekanými ořechy a rozinkami. Potom těsto pomocí pečícího papíru zavineme a i s papírem dáme na plech. Štrůdl potřeme před pečením rozšlehaným vajíčkem a potom pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Hotový, ještě horký štrůdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.