Jablkový štrůdl s tvarohem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále prosejeme 250g mouky s jedním pytlíčkem kypřícího prášku do pečiva. Na tuto směs dáme 150g másla, rozkrájeného na menší kousky. Ze směsi rukama prohněteme těsto, které necháme v lednici odležet. Než se těsto odleží, oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Z odpočatého těsta vyválíme na pásu pečícího papíru plát, na jehož střed rozetřeme tvaroh, utřený se 3 lžícemi moučkového cukru, a na tvaroh rozložíme plátky jablek. Plátky jablek prosypeme 3 lžícemi moučkového cukru a skořicí, sekanými ořechy a rozinkami. Potom těsto pomocí pečícího papíru zavineme a i s papírem dáme na plech. Štrůdl potřeme před pečením rozšlehaným vajíčkem a potom pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Hotový, ještě horký štrůdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.