Jablkový věnec

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, mleté nové koření, mletou skořici a promícháme. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přidáme do mísy k mouce a zapracujeme. Jablka oloupeme a dužinu nastrouháme najemno, přidáme do mísy, přilijeme jablečný džus a vypracujeme řidší těsto. Kruhovou formu vytřeme tukem, dno a stěny posypeme plátky mandlí, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 0.5 hodiny.
  • 2
    Věnec vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.