Jablkový věnec
50 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůSamokypřicí mouka
- 8gramůSkořice mletá
- 8gramůNové koření mleté
- 250gramůJablka
- 25mililitrůDžus jablečný
- 30gramůMandle plátky
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, mleté nové koření, mletou skořici a promícháme. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přidáme do mísy k mouce a zapracujeme. Jablka oloupeme a dužinu nastrouháme najemno, přidáme do mísy, přilijeme jablečný džus a vypracujeme řidší těsto. Kruhovou formu vytřeme tukem, dno a stěny posypeme plátky mandlí, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 0.5 hodiny.
- 2Věnec vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.