Jahelník s brusinkami

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1hrstKandované ovoce
    • 2decilitryVoda pitná
    • 250gramůProso loupané - jáhly
    • 1šálekKompot brusinkový
    • 1špetkaMáslo čerstvé
    • 1špetkaCukr krupice
    • 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
100 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly propereme v horké vodě, poté je zalijeme vodou a necháme hodinu bobtnat.
  • 2
    Před vařením přidáme 2dl mléka a oříšek másla.
  • 3
    Přidáme hrst kandovaného ovoce.
  • 4
    Během vaření jáhly mícháme.
  • 5
    Hotovou kaši dáme do misky a 2 minuty zahříváme v mikrovlnce. Poté vyklopíme a přelijeme brusinkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.