Jahodová bublanina II
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo
- 80gramůCukr krupice
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 300gramůJahody
- 50gramůCukr moučka
- 3kusyŽemle tuková
- 1lžíceTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
23 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Housku rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, krupicový cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.
- 2Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí.
- 3Vychladlé pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.