Jahodová bublanina II

35 min.
Evropa

Ingredience

      • 4kusyVejce slepičí
      • 80gramůMáslo
      • 80gramůCukr krupice
      • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
      • 1lžíceSkořice mletá
      • 1špetkaSůl
      • 300gramůJahody
      • 50gramůCukr moučka
      • 3kusyŽemle tuková
      • 1lžíceTuk
      • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    130 kcal
    Bílkoviny
    4 g
    Tuky
    5 g
    Sacharidy
    18 g
    Vláknina
    23 mg
    Cukr
    8 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Housku rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, krupicový cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.
    • 2
      Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí.
    • 3
      Vychladlé pocukrujeme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.