Jahodová bublanina s pomerančovou šťávou
70 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 150gramůMáslo jihočeské
- 250gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůMouka polohrubá
- 8kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme, umyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a necháme odkapat. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílku. Měkké máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky a šleháme tak dlouho, aby vznikla pěna. Z bílku a krupicového cukru vyšleháme sníh, který přimícháme ke žloutkům, vylijeme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme ještě mouku, kypřící prášek a připravenou směs vylijeme do 30 g másla vymaštěného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Připravené jahody obalíme v hrubé mouce a naskládáme je na vrch těsta. Do nahřáté trouby vložíme pekáč a pečeme přibližně 40 minut.
- 2Upečenou bublaninu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom nakrájíme na úhledné čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.