Jahodová marmeláda z domácí pekárny

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce s trochou vody, rozvaříme na kaši. Kaši propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly dáme 1 kilogram jahodové kaše, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program "džem" a pekárnu zapneme.
  • 3
    Po skončení programu formu v rukavici opatrně vyjmeme, ke směsi přidáme cukr. Formu vložíme zpět do pekárny, znovu nastavíme a spustíme program džem. Po jeho ukončení by marmeláda již měla být hustá. V případě potřeby je možné program "džem" znovu zopakovat. Nemusíme ho nechat doběhnout až do konce, pekárnu lze vypnout, když marmeláda dosáhne námi požadované hustoty.
  • 4
    V průběhu programu dobře umyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a necháme ve středně vyhřáté troubě sterilizovat.
  • 5
    Hotovou marmeládu přendáme do sklenic a vložíme je do trouby vyhřáté na 100 stupňů. Až bude povrch marmelády zaschlý, sklenice z trouby vyjmeme a marmeládu necháme vychladnout. Uzavřené sklenice skladujeme v chladnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.