Jahodová omáčka na zdobení cupcakes
22 min.
Ingredience
- Jahodová omáčka
- 200gramůJahody zahradní
- 4lžíceCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Omyjeme jahody, zbavíme zeleného okvětí a pokrájíme je do misky. Rozmačkáme je vidličkou a dáme do kastrólku. Přidáme k nim cukr a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě pouze 5-8 minut do doby, jakmile se rozvaří a cukr se rozpustí.
- 2V hrnečku si rozmícháme ve 2 lžicích vody 2 lžičky Maizeny. Jakmile začnou jahody probublávat, přimícháme 1 lžíci citrónové šťávy a Maizenu. Po 30 sekundách jahodovou omáčku dstavíme z plotny a necháme zchladnout.
- 3Jahodovou omáčkou zdobíme různé dezerty. Toto množství vystačí na ozdobení 12 ks cupcakes.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.