Jahodová pěna k plnění dezertů

20 min.
Evropa

Ingredience

      • 500gramůJahody zahradní
      • 400gramůCukr moučkový
      • 50mililitrůRum
      • 5mililitrůTresť vanilková
      • 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    685 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    40 g
    Sacharidy
    77 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    69 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme na kaši. Do jahodové kaše vmícháme zlehka ručně vyšlehanou šlehačku.
    • 2
      Takto vzniklou pěnu používáme jako základ pro plnění různých ovocných moučníků. Do pěny můžeme podle chuti nebo potřeby zapracovat různé aromatické látky. Můžeme použít např. rum, likéry, nebo esence.
    • 3
      Do připravené jahodové pěny přimícháme rum a vanilkovou esenci a máme tak hotovou základní nápň pro punčové řezy.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.