Jahodová pěna k plnění dezertů
20 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 400gramůCukr moučkový
- 50mililitrůRum
- 5mililitrůTresť vanilková
- 700mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
40 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme na kaši. Do jahodové kaše vmícháme zlehka ručně vyšlehanou šlehačku.
- 2Takto vzniklou pěnu používáme jako základ pro plnění různých ovocných moučníků. Do pěny můžeme podle chuti nebo potřeby zapracovat různé aromatické látky. Můžeme použít např. rum, likéry, nebo esence.
- 3Do připravené jahodové pěny přimícháme rum a vanilkovou esenci a máme tak hotovou základní nápň pro punčové řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.