Jahodová pěna s medem
35 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 200mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůMed včelí
- 300gramůMascarpone
- 10gramůMáta
- 1baleníŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Polovinu jahod se lžící medu rozmixujeme do hladka a přelijeme do mísy. Umixujeme druhou polovinu jahod se zbytkem medu a sýrem mascarpone, také přelijeme do mísy. Uvaříme sáček bezbarvé želatiny podle návodu na obalu a ještě teplou želatinu vmícháme do obou hmot v mísách. Jahody s medem nalijeme do kovových nebo jednorázových plastových misek a vložíme na 10 minut do mrazáku. Vyndáme a dolijeme misky jahodovo-sýrovou směsí, vrátíme do marazáku, necháme 4 hodiny mrazit.
- 2Připravíme si hrnec s horkou vodou, každou misku do ní opatrně vnoříme a počítáme do pěti, nožem uvolníme okraj, misku přiklopíme talířkem, obsah vyklopíme. Ozdobíme půlkami jahod a snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.