Jahodová pěna s meruňkami
30 min.
Ingredience
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 8kusůMeruňky
- 400gramůJahody zahradní
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody promícháme s polovinou cukru a rozmačkáme je vidličkou na kaši.
- 2Žloutky se zbylým cukrem a sektem utřeme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně a dáme chladit na led. Během chlazení stále mícháme, až do vychladnutí pěny.
- 3Připravenou jahodovou kaši vmícháme do pěny spolu se smetanou a směs rozdělíme na talířky.
- 4Dezert ozdobíme omytými, na čtvrtky nakrájenými meruňkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.