Jahodová pěna s meruňkami

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jahody promícháme s polovinou cukru a rozmačkáme je vidličkou na kaši.
  • 2
    Žloutky se zbylým cukrem a sektem utřeme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně a dáme chladit na led. Během chlazení stále mícháme, až do vychladnutí pěny.
  • 3
    Připravenou jahodovou kaši vmícháme do pěny spolu se smetanou a směs rozdělíme na talířky.
  • 4
    Dezert ozdobíme omytými, na čtvrtky nakrájenými meruňkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.