Jahodová pěna s pomeranči
40 min.
Ingredience
- 5kusůŽelatina
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 4kusyPomeranče
- 1lžíceLikér pomerančový
- 1kusMeduňka
- 800gramůJahody zahradní
- 125mililitrůSherry brandy
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v něm rozpustíme.
- 2Žloutky a 100g cukru šleháme ve vodní lázni na hustý krém. Smetanu ušleháme dotuha.
- 3Když začne jahodový protlak tuhnout, vmícháme do něj nejdříve vychladlý žloutkový krém a potom šlehačku. Uložíme do chladničky na 4 hodiny.
- 4Zbylé jahody rozpůlíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a promícháme se 60g cukru, zakapeme likérem a necháme chvíli rozležet.
- 5Na talíře upravíme jahodovou pěnu s pomeranči a dezert ozdobíme meduňkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.