Jahodová pěna s pomeranči

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v něm rozpustíme.
  • 2
    Žloutky a 100g cukru šleháme ve vodní lázni na hustý krém. Smetanu ušleháme dotuha.
  • 3
    Když začne jahodový protlak tuhnout, vmícháme do něj nejdříve vychladlý žloutkový krém a potom šlehačku. Uložíme do chladničky na 4 hodiny.
  • 4
    Zbylé jahody rozpůlíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a promícháme se 60g cukru, zakapeme likérem a necháme chvíli rozležet.
  • 5
    Na talíře upravíme jahodovou pěnu s pomeranči a dezert ozdobíme meduňkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.