Jahodová pusa
80 min.
Ingredience
- 600gramůJahody zahradní
- 1lžičkaPotravinářská barva
- 150gramůJogurt ovocný
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 440gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 140C.
- 2Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme barvivo a cukr a ještě dál šleháme, dokud nevznikne tužší hmota.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem a lžící vytvoříme asi 6 větších pusinek. Dáme cca na 60min sušit do trouby, poté troubu vypneme a pusinky v ní necháme ještě cca 3hodiny.
- 4Podáváme s jahodami nakrájenými na čtvrtiny, jogurtem a posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.