Jahodová pusa - sladký koktejl
5 min.
Ingredience
- 1decilitrLikér jahodový
- 4centilitrySlivovice
- 4centilitryRum
- 4centilitryPomerančová šťáva
- 2kusyJahody zahradní
- 20gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Při připravě koktejlu nejdříve připravíme sklenky podle druhu koktejlu. K našemu koktejlu připravíme sektové sklenky. Na malý dezertní talířek vymačkáme šťávu z 1 citronu a na druhý talířek nasypeme cukr. Vezmeme sektovou sklenku, vrch namočíme do citronové šťávy, ale tak, aby nám šťáva nestékala dolů sklenkou, potom dáme do cukru a tím vytvoříme na povrchu sklenky cukrovou krustu.
- 2Do šejkru nalijeme jahodový likér, slivovici, rum, pomerančovou šťávu, šejkr doplníme ledem, uzavřeme ho a v rukách dobře proklepeme.
- 3Vezmeme připravené sklenky a do nich přes sítko rozdělíme koktejl. Každou sklenku ozdobíme 1 ks jahody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.