Jahodová pusa - sladký koktejl

5 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při připravě koktejlu nejdříve připravíme sklenky podle druhu koktejlu. K našemu koktejlu připravíme sektové sklenky. Na malý dezertní talířek vymačkáme šťávu z 1 citronu a na druhý talířek nasypeme cukr. Vezmeme sektovou sklenku, vrch namočíme do citronové šťávy, ale tak, aby nám šťáva nestékala dolů sklenkou, potom dáme do cukru a tím vytvoříme na povrchu sklenky cukrovou krustu.
  • 2
    Do šejkru nalijeme jahodový likér, slivovici, rum, pomerančovou šťávu, šejkr doplníme ledem, uzavřeme ho a v rukách dobře proklepeme.
  • 3
    Vezmeme připravené sklenky a do nich přes sítko rozdělíme koktejl. Každou sklenku ozdobíme 1 ks jahody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.